Akkerbouw

Nieuws 2137 x bekeken

Suiker Unie start met productie van suiker uit diksap

Dinteloord- Suiker Unie start 27 mei met het verwerken van diksap tot kristalsuiker. De suikerfabriek in Dinteloord produceert de komende vijf weken zo'n 100.000 ton kristalsuiker zonder dat hiervoor bieten aangevoerd worden.

Diksap is een tussenproduct dat ontstaat bij de verwerking van suikerbieten tot kristalsuiker. Dit tussenproduct is geproduceerd tijdens de bietencampagne. De eerste fase van de verwerking heeft een hogere capaciteit dan de raffinage. Het overschot aan diksap tijdens de bietencampagne slaat Suiker Unie op. Daarvoor is twee jaar geleden begonnen met het bouwen van opslag tanks om ook buiten de bietencampagne suiker te kunnen maken.

Dit jaar is het voor het eerst dat Suiker Unie buiten de bietencampagne op grote schaal suiker produceert. Dit is volgens Suiker Unie een belangrijke stap in de flexibilisering van de suikerproductie, noodzakelijk om ook in de toekomst de suikerindustrie levensvatbaar te houden.

Of registreer je om te kunnen reageren.