Akkerbouw

Nieuws 1120 x bekeken

Raiffeisenverband positiever over komende graanoogst

Berlijn - Het Raiffeisenverband (DRV) schroeft zijn graanoogstraming voor Duitsland op.

Door het gunstige weersverloop van de afgelopen maand hebben de bestanden zich goed ontwikkeld en voorziet de federatie van het landbouwcoöperatieve bedrijfsleven een oogst van 45,5 miljoen ton. Dat is ruim 1 miljoen meer dan de verwachting die het DRV halverwege april uitte.

Van het verwachte oogstvolume is 23,5 miljoen ton wintertarwe. Vorig jaar werd 21,4 miljoen ton geoogst. De wintergerstoogst groeit volgens de nieuwe schatting ten opzichte van vorig jaar met 1 miljoen ton naar 8 miljoen ton.

De positieve ontwikkeling heeft zich over het geheel genomen ook voorgedaan bij de koolzaadteelt. Deze levert zoals het er nu naar uitziet 5,4 miljoen ton op (plus 0,6 miljoen ton ten opzichte van 2012).

Of registreer je om te kunnen reageren.