Akkerbouw

Nieuws 1920 x bekeken 3 reacties

Prijs aardappelen weerhoudt Franse consument niet

Parijs - Franse aardappelen zijn dit jaar gemiddeld bijna 40 procent duurder dan een jaar geleden. In de supermarkten is het prijsverschil ruim een kwart. Dat lijkt de consument er echter niet van te weerhouden om aardappelen te kopen.

In de afgelopen maand zijn de verkopen in hoeveelheid over de hele linie met 1,5 procent omhoog gegaan. De hypermarkten, die vaak aardappelen in grotere zakken verkopen, zagen de verkopen met vier procent toenemen. Het aardappelschap CNIPT schrijft de goede gang van zaken toe aan het aanhoudend slechte weer. Dat leidt er ook toe dat meer gezinnen aardappelen kopen dan in vorige jaren, tekent het schap daarbij aan.

Laatste reacties

 • Hanne-Lise

  Het is dan nog niet duur dus zo doorgaan met de prijzen

 • info36

  Al zijn ze een euro per kg. het is en blijft het goedkoopste voedsel dat er is.
  Wanneer dringt dat nou eens bij iedereen door!

 • agro1

  nog steeds symbolische prijzen voor voedsel, maar ja, brood en spelen he???

Of registreer je om te kunnen reageren.