Akkerbouw

Nieuws 930 x bekeken

Ook Südzucker en Nordzucker verdacht van suikerkartel

Breda – De Europese Commissie heeft in ieder geval invallen gedaan bij Suiker Unie, de Duitse suikerproducenten Nordzucker en Südzucker en het Oostenrijkse Agrana.

Dat hebben de suikerproducenten bevestigd tegen meerdere media. Südzucker en Nordzucker zijn de grootste suikerproducenten in de EU.

De Commissie deed, samen met de nationale kartelautoriteiten, op 23 april invallen bij suikerproducenten in diverse lidstaten. De Commissie heeft aanwijzingen dat de suikerproducenten verboden kartelafspraken hebben gemaakt. Eurocommissaris voor mededinging Joaquin Almunia benadrukt dat het onderzoek niet wil zeggen dat werkelijk sprake is van overtreding van de mededingingsregels. Almunia zei niet in welke lidstaten en bij welke bedrijven de invallen zijn gedaan. De grootste suikerproducenten in de EU zitten in Duitsland, Frankrijk, Nederland, het Verenigd Koninkrijk en Polen.

Of registreer je om te kunnen reageren.