Akkerbouw

Nieuws 1683 x bekeken

Nerveuze Duitse aardappelmarkt wacht op voldoende primeurs

Hannover - Begin juni komen naar verwachting in Duitsland de eerste nieuwe aardappelen op de markt. Die verwachting uit de Landbouwkamer van Nedersaksen. De primeurs zijn in het gegeven geval afkomstig uit het zuidwesten van de Bondsrepubliek. Nieuwe oogst uit het noorden komt pas enkele weken later.

Primeurs uit de folieteelt zijn er al wel maar gaan vooralsnog voor de bekende fancyprijzen linea recta naar de horeca. Volgens de Landbouwkamer is de markt in afwachting van de aanvoer van voldoende nieuwe aardappelen uiterst nerveus. Uit de koelhuizen komen nog maar geringe hoeveelheden, terwijl tevens de export nog draait en de leveranties uit het Middellandse Zeegebied achterblijven bij de volumes die gebruikelijk zijn rond deze tijd van het jaar. Het gemiddelde telersprijsniveau stabiliseert zich volgens landbouwmarktbureau AMI momenteel op 25,50 euro per 100 kilo. Aan de bovenkant van de markt beuren de telers die nog wat achter de hand hebben 29 euro.

Of registreer je om te kunnen reageren.