Akkerbouw

Nieuws 1060 x bekeken 1 reactie

NEPG verwacht 4 procent uitbreiding aardappelareaal

Gembloux - De organisatie van aardappeltelers in Noord-West Europa (NEPG) verwacht voor het komende seizoen een uitbreiding van het aardappelareaal in haar werkgebied met 3 tot 4 procent. Dat blijkt uit berichtgeving van het Belgische centrum voor aardappelteelt Fiwap in Wallonië.

Uitgaande van het vijfjarig gemiddelde over de voorgaande seizoenen zal de aardappeloogst in het werkgebied van NEPG (Nederland, België, Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk) 9 procent groter kunnen uitpakken dan die van 2012. De prognose is een voorlopige, aangezien hierin nog niet de gegevens betreffende het Verenigd Koninkrijk zijn verwerkt. Eind volgende week komt NEPG naar verwachting met definitief uitsluitsel. Dat uit België voortijdige melding komt van NEPG-areaalprognoses is opmerkelijk, aangezien juist over het Belgisch aardappelareaal vorig jaar veel onduidelijkheid ontstond als gevolg van door de overheid aangepaste gegevensverwerking.

Eén reactie

  • agro1

    als het waar is: een ramp!!! kan ook prijsmanipulatie zijn, de heilige marges wellicht enigszins onder druk???

Of registreer je om te kunnen reageren.