Akkerbouw

Nieuws 605 x bekeken

Meer omzet voor KWS Saat

Einbeck - Zaadgoedonderneming KWS Saat heeft in de eerste negen maanden van 2012/2013 het resultaat voor belasting en financieringskosten in vergelijking met dezelfde periode van het voorafgaande jaar met 8,5 procent verbeterd naar 186 miljoen euro.

Dat meldt het bedrijf in de interimrapportage. De omzet steeg met 11 procent naar 881 miljoen euro. Maatgevend voor de gezonde ontwikkeling was de maisafzet in Noord- en Zuidamerika, de suikerbietenafzet in de Verenigde Staten en het ‘buitengewoon positieve verloop bij de graanzaadbedrijvigheid’. Mais levert als voorheen de grootste bijdrage aan de omzet van het Duitse concern.

Voor het boekjaar als geheel voorziet KWS een omzetgroei van 15 procent en een resultaat voor belasting en financieringskosten van 145 miljoen euro. Dat is minder dan tot dusver, maar is overeenkomstig de eerder gegeven prognose. Tevens is het zo dat de beste zaken van oudsher niet in het vierde kwartaal worden gedaan, maar in het derde, aldus KWS.

Of registreer je om te kunnen reageren.