Akkerbouw

Nieuws 527 x bekeken

Kwaliteitssysteem voor plantuien in de maak

Roelofarendsveen - Naktuinbouw werkt op verzoek van en in samenwerking met de plantuiensector aan een certificeringssysteem voor plantuien. Dit systeem krijgt de naam Select Plant Plantuien. Hiermee wordt ingespeeld op de veranderende regelgeving rondom aardappelmoeheid (AM) per 2014.

De certificering van Select Plant Plantuien geeft de garantie dat de plantuien zijn geteeld op AM-vrije percelen. Met ingang van januari 2014 is de teelt van plantuien in AM-vrije grond waarschijnlijk niet meer een wettelijke vereiste, maar meestal wel een eis voor export naar landen buiten Europa. Bedrijven die niet deelnemen aan het nieuwe Select Plant-systeem moeten extra inspanningen verrichten om bij export aan te tonen dat de plantuien op AM-vrije percelen zijn geteeld.

Of registreer je om te kunnen reageren.