Akkerbouw

Nieuws 5 reacties

Duits aardappelareaal hooguit gelijk aan 2012

Berlijn - Het aardappelareaal in Duitsland blijft dit jaar hooguit op het niveau van 2012. Dat verwacht de vakcommissie aardappelen van het Bauernverband (DBV).

De prognose betekent dat de consumptieteelt zich handhaaft op 97.500 hectare en de overige teelt op 141.000 hectare. Van een overaanbod zal daarom geen sprake zijn.

De eerste vroege aardappelen van dit jaar komen begin volgende maand op de markt. Beslissend voor de oogst is het weersverloop van de komende weken. De vertraagde start van dit voorjaar had op zich geen nadelige invloed, aldus het DBV.

De aardappelen uit de oogst van vorig jaar vinden hierdoor nog onveranderd en zonder problemen hun weg naar de markt. Volgens de Landbouwkamer Nedersaksen is ook geen sprake van aanboddruk. De consument betaalt in de winkels rond de 80 cent per kilo. De gemiddelde telersprijs in Duitsland stabiliseerde zich deze week op €24,25 per 100 kilo.

Laatste reacties

 • info36

  Domme Belgen om het aardappelareaal weer uit te breiden. Ze leren het nooit. Waarschijnlijk weer last van geheugenverlies.

 • Mels

  Pleonasme.....

 • jentje1

  Er zijn verwerkers die hun capaciteit met 25% uitbreiden en daardoor hun contractprijzen hebben verhoogd. Zijn Nederlanders jaloers omdat de Belgen hen voorbijgestoken zijn ....

 • aqwzsx12

  Overal lees je over de domme belgen, maar is dit wel zo? De friet komt uit belgie en de Ollanders hebben er een fabriekje neergepoot omdat na te maken: resultaat karton frieten! hier in belgie wordt de ene na de andere lijn bijgeplaatst om echte lekkere friet te maken en met resultaat. de Ollanders gaan hun kostelijke fabrieken mogen platgooien, lekker zo. Doei!

 • info36

  Zijn jullie het seizoen van 2 jaar geleden weer vergeten? Dat bedoel ik met geheugenverlies. Je kan wel denken dat er veel verwerkingscapaciteit is maar toen lagen de prijzen door een veel te groot areaal diep in de goot. Een herhaling van zetten?

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.