Akkerbouw

Nieuws 473 x bekeken

Daling in afzet tafelaardappelen

Bonn - Volgens door het Duitse landbouwmarktbureau AMI geanalyseerde huishoudpaneldata liep de afzet van tafelaardappelen in niet alleen Duitsland, maar ook België, Oostenrijk, Spanje, Italië en de UK de afgelopen vier jaar terug.

In Duitsland en Spanje kochten de huishoudens vorig jaar 12 procent minder verse aardappelen in dan vier jaar eerder. Dat lag niet aan de hoge prijzen want gemiddeld werd in Duitsland per kilo 64 cent betaald ofwel evenveel als in 2008, aldus AMI. In Spanje was de gemiddelde winkelprijs 63 cent.

De Belgen kochten 3 procent minder, de Italianen 4 procent, de Oostenrijkers 5 procent en de Britten 8 procent. De Italiaanse winkelprijs bedroeg 89 cent per kilo, de Britse 81 cent, de Oostenrijkse 77 cent en de Belgische 71 cent. Nederland is niet opgenomen in de AMI-studie.

Of registreer je om te kunnen reageren.