Akkerbouw

Nieuws 1 reactie

Crop Tour: minder tarwe uit Kansas

Kansas City – De Amerikaanse staat Kansas produceert dit jaar minder kwaliteitstarwe. Dat concludeert de Wheat Quality Council uit een rondgang langs 570 tarwepercelen.

Kansas is de staat waar de meeste kwaliteitstarwe vandaan komt in de Verenigde Staten. In de herfst was het droog in Kansas, waardoor de tarwe slecht ontwikkeld de winter in ging. In het voorjaar was het koud waardoor de groei van de wintertarwe traag op gang kwam. Dat wordt versterkt doordat er weinig neerslag is gevallen in de tarweregio’s in de VS, in tegenstelling tot de meer noordelijk gelegen maisregio’s.

Op basis van de zogenoemde Crop Tour verwacht de Wheat Quality Council dat Kansas dit jaar ongeveer 8,5 miljoen ton kwaliteitstarwe produceert. Dat was vorig jaar 10,4 miljoen ton, een daling van 18 procent. De hectare-opbrengst blijft steken op 2,8 ton per hectare. Vorig jaar kwam de Crop Tour op een hectare-opbrengst van 3,3 ton. Deelnemers aan de Crop Tour verwachten dat de telers in Kansas een deel van de tarwe dit jaar niet oogsten, omdat de hectare-opbrengsten te laag zijn om de oogstkosten vergoed te krijgen.

Eén reactie

  • jan67

    oost europa en rusland ook weer gort droog dus ziet er goed uit voor de graanboeren

Of registreer je om te kunnen reageren.