Akkerbouw

Nieuws

Cosun kiest De Lugt als opvolger Van Campen

Breda - De ledenraad van Cosun heeft Dirk de Lugt (51) gekozen als opvolger van de huidige voorzitter van de raad van beheer Jos van Campen.

De ledenraad ging unaniem akkoord met de voordracht van De Lugt. Hij volgt Van Campen volgend jaar op tijdens de jaarvergadering van Cosun.
De Lugt is sinds 2003 lid van de raad van beheer van de bietentelerscoöperatie. Hij gaat zich het komende jaar inwerken in zijn nieuwe functie. Naar verwachting neemt hij op termijn ook andere functies over van Van Campen, die gekoppeld zijn aan het voorzitterschap van Cosun. De Lugt heeft een akkerbouwbedrijf met een neventak rosékalveren op Texel, in maatschap met zijn broer, zoon en neef.
De ledenraad heeft Jos van Campen deze week herkozen voor de periode van één jaar. Van Campen werd in 2003 voorzitter van de raad van beheer. Hij was toen al lid van de raad. In 2014 is hij niet meer herkiesbaar omdat de statuten geen langere zittingsperiode toestaan voor een voorzitter.

Of registreer je om te kunnen reageren.