Akkerbouw

Nieuws

Britse aardappelprijzen verder omhoog

Londen – De Britse aardappelprijzen zijn de afgelopen week opnieuw fors gestegen.

De gemiddelde notering van het Potato Council ging met 6 procent omhoog naar 303,03 pond (358,91 euro) per ton, terwijl de spotnotering een toename van ruim 4 procent boekte naar 390,91 pond (462,99 euro) per ton.

De gemiddelde spotprijs voor Groot-Brittannië ligt nu meer dan vier keer zo hoog als een jaar geleden, terwijl de gemiddelde notering ruim drie keer zo hoog is. Opvallend is dat tegelijkertijd het poten voor het nieuwe seizoen snel begint aan te trekken. Was er de afgelopen weken nog sprake van een flinke achterstand vergeleken bij het voorjaar van 2012, nu is volgens het schap ruim 100.000 hectare de grond in, terwijl dat vorig jaar nog 85.000 hectare was. Potato Council geeft de komende weken geen verdere ‘update’ en wacht tot juli om een eerste schatting van het aardappelareaal voor 2013 te publiceren.

Of registreer je om te kunnen reageren.