Akkerbouw

Nieuws 1066 x bekeken 4 reacties

Brazilië oogst meer sojabonen en minder mais

Sao Paulo – Brazilië oogst meer sojabonen en minder mais dan gedacht, meldt Informa Economics.

Het bureau schat de maisoogst 3,6 miljoen ton lager in op 66,4 miljoen ton. De sojaoogst valt 6,4 miljoen ton hoger uit op 82,7 miljoen ton. De wereld oogst een record van 966 miljoen ton mais, 110 miljoen ton meer dan in 2012. De wereldproductie van oliezaden groeit 17 miljoen ton naar 385 miljoen ton.

Laatste reacties

 • ed12345

  De wereld oogst meer dan in 2012 is wel een beetje voorbarig .In de USA zit de helft van de mais er nog niet in de grond om van soya nog maar niet te spreken

 • ed12345

  Brazilie heeft nog steeds grote logistieke problemen .Ik las net in de Ontario Farmer dat in de haven van Santos, waar 25% van Brazil's in en export gebeurt ,er een lijn van 34 km van wachtende trucks met soya was nu geslonken tot 10 a 12 km
  Meer dan 70% van de oogst moet vervoerd worden met trucks over meestal grote afstanden met meestal onverharde wegen .Maar 30% van de snelwegen is geasphalteerd .B.v. van de vruchtbare staat Mato Grosso moet 1000km's afgelegd worden naar een haven Er wordt hard gewerkt aan betere rail lijnen maar het is nog geen Canada met 6.5 km lange treinen met zo ongeveer 13000ton vracht daar in brazil is de max trein 40 wagons dus net onder 4000 ton vracht .Ook het laden van schepen laat te wensen over er zijn schepen die 14 dagen buiten gaats moeten wachten Maar een ding is zeker Brazilie gaat er veel aan doen om s'werelds grootse mais en soya producent te worden

 • trekker123

  Nog vrij recent hebben de Chinezen enkele scheepsladingen met mais uit Brazilië gecanceled omdat ze het niet voor elkaar kregen om die binnen enig acceptabel tijdsbestek te laden. Er staan inderdaad geregeld giga files met vrachtwagens bij de havens. Logistiek is er nog steeds een beperkende factor maar dat is slechts een kwestie van tijd. Het land heeft een zich zeer snel en sterk ontwikkelende landbouw die zich bedient van modern materiaal en methoden. Het potoentieel is er enorm en wordt in hoog tempo steeds beter benut. Op de langere termijn zeker een partij die een belangrijke rol speelt in de wereld.

 • abtje

  @Trekker123, Was dat cancellen niet eerder een trucje om het goedkoper te krijgen? Want er is geen korrel minder naar China gegaan. De orders werden gecanceld, prijs stortte in en er werd opnieuw gekocht voor goedkopere prijs.

Of registreer je om te kunnen reageren.