Akkerbouw

Nieuws

Bejo: moeilijk seizoen voor winterbloemkool

Warmenhuizen - Het was een moeilijk seizoen voor de winterbloemkool, constateert Bejo Zaden. De gewassen hebben het zwaar gehad door de vorst. Dit resulteerde in lage oogstpercentages, met vaak te kleine kool en veel klasse 2.

Bejo merkt op dat de verschillen tussen de rassen groot zijn. “Sommige rassen zijn volledig uitgevroren, terwijl de meer winterharde rassen de winter wel hebben overleefd. Toch konden ook deze rassen, door het zeer late voorjaar en de daardoor minimale gewasontwikkeling, vaak niet voldoende groot oogstbaar product produceren.”

Volgens het zaadbedrijf onderscheiden de Walcheren-hybriden zich duidelijk van de rest door hun betere winterhardheid.

“We vertrouwen er op dat na een aantal moeilijke jaren voor winterbloemkool, er zeker ook weer jaren zullen volgen met een goed rendement voor deze teelt”, meent het Noord-Hollandse bedrijf. “Wij adviseren om voor komend seizoen voor de meest winterharde rassen te kiezen.”

Of registreer je om te kunnen reageren.