Akkerbouw

Nieuws 976 x bekeken

Avebe richt nieuwe studiegroepen op

Veendam - Zetmeelcoöperatie Avebe start dit jaar vier nieuwe studiegroepen 20-15-10. De groep van vorig jaar gaat ook door, waarmee het aantal studiegroepen op vijf uitkomt.

Twee van de vier nieuwe studiegroepen worden begeleidt door agronomisten van Avebe, één door het onderzoekslaboratorium HLB in het Drentse Wijster en een door adviesbureau DLV Plant. Het PPO-proefbedrijf in Valthermond blijft de studiegroep van vorig jaar begeleiden.

Het project 20-15-10 staat voor een productie van 15 ton zetmeel per hectare, te bereiken in 2020 met variabele teeltkosten van 10 euro per 100 kilo zetmeel. Het doel van het project is om de opbrengst en het saldo te verbeteren voor de telers, omdat na 2013 de bedrijfstoeslagen mogelijk vervallen en telers volledig voor de vrije markt moeten telen.

Of registreer je om te kunnen reageren.