Akkerbouw

Nieuws 5 reacties

Aaltjes in Nederlandse aardappelen in Rusland

Moskou - De Russische fytosanitaire dienst meldt drie vondsten van het aaltje Globodera rostochiensis in partijen consumptie-aardappelen afkomstig uit Nederland.

De dienst is bezorgd over de situatie tegen de achtergrond van het feit dat Europa juist verklaard heeft de fytosanitaire controle van aardappelen naar Rusland te intensiveren.  De Nederlandse autoriteiten zijn op de hoogte gesteld van de drie vondsten.

Laatste reacties

 • Mels

  Ach gutte gut,hebben de Russen weer wat gevonden wat ze zelf ook al lang hebben.Het is kl@te maar helaas kan dit gebeuren en zitten we tot nader order met de gebakken peren,geen consaardappels meer naar Rusland,hopen maar dat de afzet kansen blijven zoals ze nu zijn hier in Europa dan jeukt dit niet zo heel erg.

 • agropak

  Past mij prima, kan hier de prijs omhoog

 • Mels

  Poets je jou aaltjes er ff af?? Ik ben er niet echt blij mee maar zoals ik al zei kan het nog wel ff an,der zal wel weer een hele delegatie aan overleggers heen raken om het slot van het hek te kneden.......

 • agropak

  Mels niet kneden maar smeren heet zoiets, zeker in rusland haha

 • Abalo

  en wij die dachten dat er geen globodera was in Nederland,of luisteren we niet goed.Komt goed uit,want anders worden de aardappelen te duur!

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.