Akkerbouw

Nieuws 1 reactie

VS test drones voor beoordelen aardappelen

Corvallis – De Oregon State University start een onderzoek naar het gebruik van drones in de aardappelteelt. De Amerikaanse onderzoekers willen weten of de op afstand bestuurbare vliegtuigjes bruikbaar zijn voor het beoordelen van een aardappelgewas.

De drones krijgen camera’s die kunnen inzoomen op een enkel blad. De beelden worden geanalyseerd om te kijken of de aardappelplanten voldoende water en meststoffen hebben of last hebben van ziektes. Dan kunnen telers sneller maatregelen nemen.

De universiteit legt proefvelden aan met aardappelen die te weinig water of meststoffen krijgen, of die ziek zijn. De onderzoekers willen weten of de camerabeelden informatie over de plant geven vóór het zichtbaar is aan de plant zelf.

Eén reactie

  • Jisk

    Wat zijn de resultaten van dit onderzoek aan de Universiteit van Oregon?

Of registreer je om te kunnen reageren.