Akkerbouw

Nieuws 1 reactie

Tijdelijke vrijstelling voor Coragen

Den Haag – Het middel Coragen heeft een tijdelijke vrijstelling gekregen voor de bestrijding van wortelvlieg (Psila rosae) in de teelt van wortelen en knolselderij.

Dat heeft het ministerie van Economische Zaken bekendgemaakt. De vrijstelling geldt van 1 mei tot 29 augustus dit jaar.

Het middel mag maximaal twee maal per twaalf maanden worden toegepast met een dosering van 175 milliliter per hectare. Daarbij moet er minimaal twee weken tussen beide bespuitingen zitten. Coragen mag niet gebruikt worden in grondwaterbeschermingsgebieden, ter bescherming van het grondwater. In de teelt van knolselderij is toepassing op percelen die grenzen aan oppervlaktewater alleen toegestaan als de teler doppen gebruikt die drift met minimaal 75 procent reduceren.

Overigens is een reguliere toelatingsaanvraag voor Coragen voor de bestrijding van wortelvlieg in knolselderij en wortelen in behandeling bij het CTGB. Deze reguliere toelating wordt pas laat in 2013 verwacht. Ter overbrugging van deze periode is er nu de tijdelijke vrijstelling.

Eén reactie

  • trijnie

    Eet smakelijk, dan toch maar biologisch.
    Ons voedsel wordt hoe langer hoe meer versmeerd.

Of registreer je om te kunnen reageren.