Akkerbouw

Nieuws 714 x bekeken

Suikerexport India daalt opnieuw

New Delhi - India gaat opnieuw minder suiker exporteren, zo blijkt uit een onderzoek van persbureau Bloomberg. De lagere productie is het gevolg van droogte in delen van de staten Maharashtra en Karnataka. In die staten wordt 45 procent van de Indiase suikerproductie gerealiseerd.

De droogte leidt tot een dalende uitvoer van ’s werelds grootste suikerverbruiker en, na Brazilië, de grootste suikerproducent ter wereld. De afgelopen twee jaar kampte het land ook al met droogte.

In een regio van de staat Maharashtra hebben zich vorig jaar bijna duizend boeren van het leven beroofd, zo berichtte het nieuwsmedium India Today begin dit jaar. De oorzaak voor de zelfmoorden was dat boeren hun schulden niet konden betalen door de dalende inkomsten als gevolg van de droogte.

Of registreer je om te kunnen reageren.