Akkerbouw

Nieuws 5589 x bekeken 86 reacties

EZ: stuifbestrijding zonder water mag niet

Den Haag - Berichten dat stuifbestrijding zonder waterspray zou zijn toegestaan, zijn onjuist.

Het Ministerie van Economische Zaken ontkent het bestaan van een dergelijke afspraak met belangenorganisatie LTO. Sinds begin deze week was er vrijstelling voor het toepassen van runderdrijfmest in combinatie met waterspray in de Veenkoloniën.  Vandaag gold deze vrijstelling ook voor de Noordoostpolder.

Mogelijk wordt deze ontheffing zaterdag verlengd, maar volgens een woordvoerder van EZ wordt dat per dag bekeken.

Overal in het land duiken berichten op over de enorme zandwinden. Er waait veel kapot nu. Jonge plantjes en tulpenvelden worden gezandstraald. Alternatieve maatregelen zijn het zaaien van gerst en het spuiten van papiercellulose. Deze methodes zijn duurder, bewerkelijker of minder efficiënt.

Het verspreiden van drijfmest zonder waterspray is nergens toegestaan.

Laatste reacties

 • Mels

  Zooitje angsthazen. Om je gewassen te beschermen hadden ze al lang en breed ongehoorzaam moeten zijn. Wel tevoren melden natuurlijk dan is het aan de handhaver om als die het niet begrijpt actie te ondernemen. Nee,je moet je gewassen laten verstuiven. Slappe onderhandelaars,dit had in december al klaar moeten zijn maar de wetgever heeft de boel weer bewust vertraagd natuurlijk en ook LTO zal wel weer te makkelijk geweest zijn.

 • boer drenth

  donderdag middag mag je mest uitrijden .dan is de schade al niet meer te overzien.

 • drientje

  Wellicht dat Willie Selten in mest kan beginnen, dan kan er ook varkensmest op

 • JanV230

  [quote]Alternatieve maatregelen zijn het zaaien van gerst en .......[/quote]

  Gerstzaaien helpt nogal veel als die net gezaaid is en amper nog boven de grond staat......

 • geert150

  stelletje klootzakken daar in den haag,jullie begrijpen er niks van.
 • jeffrey1995

  die hogeheren zal je stuk voor stuk de grond in trappen, en afmaken

 • Bison

  Gewoon de beuk erin.
  Ze konden van mij barsten daar in den haag.ik zou die stront gewoon uitrijden voordat mijn bovengrond bij de buurman terecht komt.
  Als ze de politie stuurden om een procesverbaal op te maken gaf ik ook gelijk een strontbad.

 • Janszoon

  Jo Drientje, dan wordt het toch paardemest!

 • W Geverink

  Wij zitten al te lang in het buitenland Bison. Mijn vrouw denkt ook dat ik in Nederland veel tijd in de bak zou doorbrengen. Vorige week nog twintig bomen vermoord...

 • drientje

  Janszoon, de meeste paarden zijn inmiddels rundvlees geworden, dan kun de mest
  dus wel vergeten. Bij een goed bod is er nog genoeg varkensmest.

 • minasblunders1

  Stond hier enkele uren geleden niet een ander bericht, of word ik nu gek?? En wordt zo'n bericht dan zomaar vervangen terwijl de reacties blijven staan?

 • Mels

  Klopt.

 • henk fledderus

  @ minasblunders dat verklaart het een en ander want ik kon de reacties slecht koppelen aan het verhaal.
  ik vind het toch mooi dat nu je de bende verwaaid is je nog wel even een stuifdek mag gaan leggen.
  @ w geverink. ik zal wel naast je komen zitten, ik brande vorigeweek een hectare 'schoon '. ik zal in Juni eens kijken hoe nederland er bij staat, is het hard veranderd in 7 jaar??

 • Bison

  Ja Geverink we konden mischien wel slapies geweest zijn daar.
  Verleden jaar even een nieuwe werkplaats gebouwd 21 x 14 m..zonder vergunning.

 • Demeter Griend

  bison heeft het nu wel over de Nederlandse politie maaaaaaar durft hij dat ook tegen de cops te zeggen...
  Ze maken een meisje van je daar in dat apenland. Ha, ha, ha, wat ben ik blij dat ik hier boer ben. Ik ga zo maar weer eens even buiten kijken, druk, druk.

 • W Geverink

  Wij moesten voor onze nieuwe werkplaats twee jaar geleden wel een vergunning aanvragen. Een half uurtje en 50 Dollar later was alles in kannen en kruiken. Als het je zo gemakkelijk gemaakt wordt ga je niet moeilijk doen.

 • Bison

  Zolang je geen rotzooi met stront en zo op de openbare weg maakt en de verkeersregels in acht neemt bemoeit de politie zich niet met hoe een boer zijn bedrijf uitoefend Demente vriend.

  Ik heb van die eikels net zo weinig last als van de overheid,..niks dus.

 • W Geverink

  Ik denk dat in Nederland de politie niet het probleem is Demeter. Als de Nederlandse boer niet netjes in de maat loopt wordt voor straf zijn uitkering ingehouden.

 • gjh

  Dit is het bewijs van EZ hoe ver ze van de landbouw af staan inclusief de sukkels van het LTO

 • minasblunders1

  De ambtenaartjes van EZ komen van het Wageningse schooltje waar de meester het ook allemaal niet zo goed weet. Hij DENKT dat het zus en hij DENKT dat het zo is...Kun je dan van de leerlingetjes wat anders verwachten?

 • Demeter Griend

  Ik zou zeggen schitterend land mooi daar blijven bison en Geverink.
  Als je het beter kunt krijgen altijd doen.
  Wij redden ons hier prima, vanavond weer een feestje, familie lekker dichtbij.

  Toeslagrechten, SNL etc. Het is hier luilekkerland ene die mest ik kan nog een beetje plaatsen maar zit haast vol. Druk, druk, druk met administratie ha, ha, ha

 • Jan Zonderland

  Bison, heb je daar bij jullie geen vergunning nodig voor een dergelijk bouwwerk of heb je die gemakshalve maar niet aangevraagd ?
  En kom je daar op de lange duur mee weg dan ?

 • gjh

  bison en geverink jullie hebben hier niets gepresteerd en zijn gevlucht naar het buitenland en nu maar schelden.
  blijf maar lekker daar !!!

 • Bison

  Jan Zonderland officieel moet er wel een vergunning aangevraagd worden en als je dat niet doet dan schreeuwen ze wel een beetje als ze erachter komen dat er een nieuw gebouw bijstaat op het erf maar daar heb ik schijt aan.Ik vind dat het de ambtenaren geen zak aangaat of ik wel of niet een stal of schuur wil bouwen en als ze toch willen dat ik een vegunning heb kunnen ze hem wat mij betreft alsnog gratis verstrekken.lol
  Ik heb mijn huis hier 25 jaar geleden ook zonder vergunning neergezet.
  We zien wel wanneer/of dat schip strands,sofar so good.

  De taxman heeft schijnbaar ook geen vergunning nodig want ze vragen mij ook niet om een papiertje te tekenen of ze de eigedomsbelasting mogen verhogen,..ze doen gewoon.

 • Mels

  gjh,nee lekker je hand ophouden en vervolgens een miljoen op zijn kant zetten om een nieuwe stal te bouwen heeft veel met ondernemen te maken,land van 60000 euro plus kopen is ook zo een verantwoorde investering.Goeie slimme reactie.....

 • Mels

  Demente vriend,ga jij ff lekker bij gjh op de koffie,jullie zijn het geweldig eens....

 • W Geverink

  Omdat mijn erf half op een een 5 acre blok ligt met een eigen land title en aan de andere kant op een blok van 160 acre met een eigen title moest ik omdat ik aan de 5 acre kant wilde bouwen een vergunning hebben. Omdat de stallen midden op de grens staan stond ik er van te kijken dat ik met de werkplaats 7.5 meter van de grenslijn moest blijven. Geen probleem. Aan de andere kant van mijn driveway op de quarter section was geen vergunning nodig. Of er wel of geen vergunning nodig is ligt dus aan de county.

 • Bison

  gjh kun je ff jou definitie geven van de term 'presteren'??.

  Ik heb zo het gevoel dat jij dat woord verward met 'creperen' wat in Holland normaal schijnt te wezen,...tot je nek in de schuld, handje ophouden en geen baas meer over je eigen bedrijf.
  Boeren volgens het overheids bookje dus.

  Ik be blij dat ik op tijd 'gevlucht' ben uit dat 'overgereguleerde landje' (ik had haast wat anders gezegd)


 • Bison

  Geverink het stopt niet bij die $50 (hier maar $10)
  daar komt bij een percentage over de bouwkosten,vergunningen voor electra en aardgas + een percentage over die aanleg kosten etc,en dan dat gezijk met inspectie.
  Als die knapen nou tegelijk ff kwamen helpen met bouwen zou ik daar niet zo'n probleem mee hebben. lol

  Ik zit midden op een quarter

 • W Geverink

  De Gas co-op heeft het gas ingegraven tot aan het gebouw en zelf heb ik de stroom er naartoe gebracht. Geen permits en geen inspectie nodig en van dat percentage over de bouwkosten heb ik nog nooit gehoord. Voor de tijd en het geld die het neemt vraag ik toch gewoon lekker een bouwvergunning aan als dat nodig is op de locatie waar ik wil bouwen.

 • Bison

  Het zal dan wel aan de county liggen Geverink,hier is het wel zo.
  Alleen al de vergunning om de stroom aan te sluiten in de main breaker aan de paal door Atco koste me $166.En daar kon ik niet omheen anders kreeg ik geen stroom.De elecrician mocht het niet doen zonder een vergunning.
  All het andere electra en gas in de shop en tot aan de paal heb ik zelf gedaan.

 • W Geverink

  Demeter#21. Helemaal waar. Hartstikke mooi land. Vergis je niet, Nederland is ook een heel mooi land. Het is alleen niet zo'n gunstig land voor boeren die niet van bemoeizuchtige ambtenaren houden. Ik ben nederland niet ontvlucht. Ik ben na mijn schooltijd vrijwillig op het vliegtuig gestapt om te kijken of er op andere plekken op aarde betere omstandigheden zijn voor iemand die thuis geen bedrijf kan overnemen maar niet bang is om te werken. Soms is het idd niet ideaal om ver weg te zitten van familie en vrienden in Nederland. Vergeet niet dat in Nederland veel mot is in families met als oorzaak de bedrijfsovername. Die mensen wonen dichter bij elkaar maar komen nooit meer bij elkaar op visite. Ik hang niet de grote jongen uit met het kindsdeel van mijn broers en zussen en laat de overheid niet betalen voor mijn levensonderhoud. Mijn ouders hebben ons allemaal evenveel gegeven en hebben ons geholpen waar ze konden en voor de rest moesten we het zelf doen.

 • el

  @gjh, dat zijn ondernemers geen vluchtelingen!

 • Mels

  En nu maar hopen dat die 2 wijsgeren een zinnige reactie kunnen bedenken,ben bang van niet.

 • abtje

  @32
  Vergeet je te melden dat degenen die vertrokken bovengemiddeld goed weten/wisten hoe je een bedrijft runt.
  Waren die mensen allemaal hier gebleven dan was er hier helemaal geen bedrijf meer mogelijk. Wat dat betreft mogen we ze dankbaar zijn dat ze zo voor de achterblijvers ruimte creerden. Anders waren een hoop blijvers alsnog de landbouw uitgeduwt.

 • trekker123

  Wie het in Nederland niet redt, redt het in het buitenland ook niet. Geloof dat we dat inmiddels toch allemaal wel weten? En overal is het wat. Dat je midden op de prairie wat makkelijker een gebouw neerzet dan in een overbevolkt land als Nederland dat is ook allemaal geen nieuws. Maar maak je geen zorgen, in een buitenwijk van New York krijg je ook geen vergunning voor een bedrijf met 1.000 koeien. De regels zijn wel eens een beetje erg strak, maar we weten ook hoe het er in NL uit zou gaan zien als boeren maar gewoon een beetje mochten bouwen wat ze zelf wel goed lijkt. Dat gaat niet werken. Beetje makkelijk om dan maar tussen de regels te schrijven dat de Nederlanders met elkaar eigenljk maar een stel sukkels is die zich door ambtenaren de les laten lezen.

 • W Geverink

  @trekker123. Het vergunningsproces in Nederland kan een hele lange procedure zijn waarbij door de jaren heen een hele infrastructuur is ontstaan niet rond het goedkeuren van bouwprojecten maar juist voor het afkeuren en dwarsbomen daarvan. Wie een beetje weet van hoe de tekenwereld werkt weet dat er een hoop omgekeerde psychologie aan te pas komt zodat de ambtenaren veranderingen afdwingen in de tekening die de client al graag wil hebben maar als ze al zijn ingetekend promt worden afgekeurd. Het kan zomaar zijn dat je vele jaren aan het touwtrekken bent en tienduizenden Euro's armer bent voor je de bouwvergunning eindelijk binnen hebt. En nog kunnen ze het voor elkaar krijgen dat ze je een peperduur en foei lelijk gebouw vergunnen die niet in het landschap past. Hoe veel lelijker had bv het gebouw van de Groningse melkveehouder elders op deze site kunnen zijn als hij rechtstreeks naar de aannemer kon stappen met zijn eigen ideeen en de gemeente zich bezig houd met het vergunnen van de locatie.

 • Bison

  Wat een slap gelul trekkertje 23 met, 'wie het in Holland niet red red het elders ook niet'.
  Er zijn bewijzen zat de wereld over die het tegendeel bewijzen.
  Als men in Holland zonder toeslagen en subsidies moest boeren redden volgens mij maar weinigen het.
  In het buitenland(EU uitgesloten) moet men de eigen broek ophalen.

  7-8 jaar zitten wachten op een bouwvergunning is je reinste kolder.
  De gemiddelde boer boert maar 40 jaar,daar ga je toch niet zomaar 7-8 jaar van weggooien.
  Evenals wachten op de goedkeuring van een ambtenaar om je land tegen verstuiving te behoeden is ook te gek om los te lopen.
  Bij mij had die stront er al opgelegen,..bekeuring of niet.

 • gjh

  trekker123 je heb gelijk wie het hier niet red ,red het in buitenland ook niet en ze zouden op de knieen terug willen en maar in de gaten houden wat hier in nederland gebeurd 1 ding is zeker ik blijf hier.

 • Demeter Griend

  Ben vandaag lekker wezen fietsen met de vrouw, heerlijk.
  Beetje op een terras zitten, biertje drinken, sjansen met ander vrouwen.
  Mooi land Nederland.

 • W Geverink

  Een van de dingen waar ik een hekel aan heb is dat het van je wordt verwacht dat je beleeft blijft tegen een matennaaier van de gemeente in een pak met een stropdas omdat hij jou (dat 'boertje') anders wel even een lesje zal leren. Het is makkelijk praten als je het bedrijf van pa en ma krijgt en het kindsdeel van de broers en zussen in de meeste gevallen gratis en voor niks krijgt . Mijn pa en ma hadden geen bedrijf. Ik vraag me af wie hier de'loozer' is.

 • W Geverink

  @Demeter. Ik ben ook wezen fietsen.

 • Bison

  Gelijk heb je gjh blijf jij maar lekker daar braaf je handje ophouden en ja en nee knikken.
  Watjes zoals jij emigreren niet want die kunnen niet tegen een challenge.
  Alles moet ze voorgekouwd worden.
  Je had waarschijnlijk vandaag nog onder het duitse juk gezeten was het niet voor Canada en de US die tot de redding kwam(Allemaal imigranten die het niet konden redden in hun vaderland)lol

 • Bison

  Demente vriend sjansen met met andere vrouwen met je vrouw naast je,...ik denk van niet.!

  'lekker' wezen fietsen in dat drukke verkeer daar met elke 10 meter een stop light,...ook een fabeltje!

  Bier hebben we hier ook zat en nog veel meer......vrijheid...ruimte....rust.

 • W Geverink

  Nou Bison, in Nederland is het prima fietsen. Vooral in het oosten en Noorden. We nemen de gps mee. Omdat de bomen veel groter zijn geworden en over de jaren veel groen is aangeplant zijn de landmarks waar ik altijd op navigeerde aan het oog onttrokken. Ik was een keer zeven jaar niet in Nederland geweest en verdwaalde nb 5km van de plek waar ik ben opgegroeid lol.

 • gjh

  geverink kan jij al fietsen dan !!!!

 • Bison

  Zal dan wel geverink,ik ben er in geen 27 jaar geweest.
  Mijn vrouw nog 2 jaar terug,ze zei het verkeer is een gekkehuis daar.Zij kon ook de boel niet terug omdat het zo veranderd was
  Wij komen uit Leiden (ZH)

 • jan007

  Fietsen in de zandstorm?

 • Bison

  die afkorting gjh zal wel iets met 'geen .?. hersens' betekenen.lol

 • W Geverink

  We wachten wel tot de wind gaat liggen renecol1, maar fietsen dat zullen we!

 • gjh

  zo bison geen hersens,ik heb een goed renderent bedrijf loopt perfect ik hoef gelukkig niet naar het buitenland ik red het hier
  zou voor geen goud weg willen. ben blij dat jullie daar zitten zonder verstand want de zwakere vluchten zie voorbeeld bison DOM enGEEN ONDERNEMER. groeten uit een prima NL.

 • Bison

  Oei oei,gjh voelt zich in zijn kruis getast en probeert terug te schoppen maar zijn beentjes zijn te kort.lol

  blijf jij maar fijn daar hoor,...hier zou je toch maar huilend weglopen.
  Dat keuter boerderijtje van je past mischien net 2x op mijn erf alleen.

  je kan niet spellen ook.

 • gjh

  bison wat ben jij grappig en wat een laag iq en liegen lukt je ook aardig van armoede hier weggegaan en nu maar schoppen tegen nl
  liever een klein bedrijf met rendement als een pruts spulletje wat jij heb, waar jij woont wil ik niet zijn want jullie zijn gefrusteerd en nogmaals van armoede hier weggegaan
  het is prima boeren hier in nl ik heb een mooie nieuwe stal en fantasche naar mijn zijn en gelukkig niet zo,n dom en waardeloos als jij sukkel!!!

  groeten uit holland

 • Demeter Griend

  Ambtenaren krijgen bij gewoon koffie met een koek tijdens een controle. Nooit echte problemen gehad en als we elkaar prive zien drinken we altijd een bak koffie of bij gelegenheid een biertje. Wie goed doet ontmoet goed. Gisteren weer een gezellig feest gehad, wel een beetje hoofdpijn... Ha, ha, ha. Mooi land Nederland. Straks even koffiedrinken bij mijn ouders, want ja aan hun heb ik het te danken dat we hier fijn zitten. Kan ik hun weer een beetje bijstaan nu zij ouder worden. Voelt goed dat je elkaar kunt helpen en het niet alleen het overleven van de sterkste is. Mijn zus wordt straks werkeloos zij komt gewoon bij me op de loonlijst, zij heeft mij het bedrijf gegund, ik gun haar een zorgvrij bestaan. Hoef niet alles te hebben.

 • Mels

  Gjh. Wat in gods naam geeft jou het recht om zo te oordelen over mensen die je niet kent.niet weet hoe ze eruit zien.niet weet waar ze wonen en waarin ze wonen en wat ze daar doen. Ik vindt het ontzetten laf en kortzichtig dat jij niet eens een cm je kunt verplaatsen in een ander. Iedereen is vrij om ts doen en laten wat ie wil en als dat wegwezen uit NL betekent omdat je je er niet meer goed bij voelt of de kans niet hebt heeft dat meer met ondernemen te maken dan wat men hier doet. Handje ophouden voor het gezinsinkomen en vervolgens een miljoen op zijn kant voor een nieuwe stal met allerlei subsidie en aftrekregelingen en vervolgens de teveel boter met subsidie opslaan. Wil je dat. Mij best even goede vrienden. Niet. Nog beter. Maar laat iedereen in zijn waarde. Grtn steunloze aardappelteler.

 • Bison

  gjh ik vraag me af waar jouw haat voor emigranten vandaan komt?.
  Heb jij soms vroeger ook geprobeerd te emigreren maar ben ongeschikt bevonden en agewezen bij het land van keuze of ben je jaloers op degene die het lef hadden om weg te gaan?
  Je ben wel erg bekrompen als je vind dat het een schande is om als kleine boer(20 koeien,5 ha pacht) zonder kapitaal(in jouw ogen een armoedzaaier dus) die door de overheid gedwongen is te stoppen en niet in NL wat anders kan vinden om door te gaan het besluit neemt op te stappen en het ergens anders in de wereld waar een boer nog wel gewenst is het weer te proberen.

  Maar lul maar een end weg,het deert me niet wat je zegt.
  Ik weet wie/wat ik ben.Vrij boer op eigen grond,niet zo groot als jij natuurlijk(ik heb maar 700 + ha,lol)maar dat mag de pret niet drukken.ha ha


 • Bison

  Toch wel zielig dat je een ambtenaar moet paaien en d'r hol uitlikken met koffie en gebak als je op het controle matje geroepen word.

 • gjh

  bison wat een zielige reactie wat ben jij een loozer groot doen met niets ik wil hier niet weg ,prima hier
  en jij maar schelden door je frustratie doordat jij weg bent is de ondernemerschap hier in nl een stuk omhoog gegaan, je zou op je knieen terug willen.
  laat 1 ding duidelijk zijn ik ben niet jaloers op sukkels zo als jij
  groet uit nl

 • gjh

  o ja bison duurde even voor je een reactie gaf je was de weg zeker kwijt op je big farm maar ja geestelijk ben je ook de weg kwijt.

 • saturna

  nou nou, ken het?

 • Bison

  Als die vent ooit nog normaal zou worden word ie gelijk weer gek van blijdschap

 • Mels

  gjh,de enige waardeloze flapdrol hier ben je zelf,je kunt en wilt iemand niet in zijn waarde laten,dat jij niet naar het buitenland wilt,prima.Dat jij het in NL prima redt,mooi voor jou.Maar als veel anderen die de kans in NL niet gekregen hebben of niet met alle onzinnige regeltjes wensen te werken weggegaan zijn om het ergens anders te proberen zijn dat nog geen loozers en sukkels.Die die over de grens boeren kijken nou eenmaal met een andere blik naar NL en zouden ook beslist niet retour willen naar deze postzegel die op wereldschaal niet eens de balans laat bewegen.Degene die deze mensen sukkel noemt is zelf de grootste want die wil niet verder kijken dan zijn neus lang is.
  Bij de volgende waardeloze reactie duurt reageren voor jou niet lang meer.

 • gjh

  melsie duurde ff maar druk op de big farm
  wat een frustratie bij je lijk me niet goed voor je laat er ff iemand naar kijken.
  ga een bord in mijn tuin zetten wil weg hier daar is alles veel groter mooier rendabeler e.d. (grapje)
  dit is mijn laatste reactie want het wordt kinderachtig en daar doe ik niet aan mee

  groeten uit zonnig nl

 • Mels

  Je kan niet begrijpend lezen druiloor of je wilt het niet.

 • joannes

  Rivaliteit is een gegeven! Al is het maar om je ideeën te verantwoorden. Niemand hoeft je voorbeeld te volgen maar het voelt wel lekker als je gelijk krijgt of..... de portemonnaie vol!

 • Bison

  Wat baten kaars en bril als de uil niet zienen wil.
  Hoe hoger het hart hoe lager de ziel

 • gjh

  wat is die bison grappig met zijn (import)grappen

 • Bison

  Heb je naast tunnelvision ook een beetje last van altsheimer gjh??....Ik dacht dat je niet meer zou reageren?

 • gjh

  bison dat is waar ook zou ik bijna nog lomper zijn dan jij en dat kan toch ook weer niet waar zijn !!

 • Mels

  1 dwaas kan meer onzin uitkramen dan een Bison kan bedenken..........

 • Bison

  Je kan net zo goed tegen een paal lullen Mels,..die vent is dommer dan een zak vol hamers.

 • gjh

  bison staat toch voor Buitenlandse Incintenente Super onnozele Neurt. Hoe gaat het daar in dat apenland
  Melsie is er als een dokter langs geweest wat ben jij gefrusteerd komt dat door dat je in het buitenland zit?

  groet uit holland

 • gjh

  Melsie ik zie dat je het niet alleen afkan je heb jochies nodig met een nog lager iq dan jij.
  ga lekker samen in de zandbak spelen we zitten hier niet in nederland te wachten op dom gelul uit het buitenland ga lekker zitten zeiken in je eigenland stelletje ouwe wijfen

 • Flyinghollander

  Gjh dus jou reactie is niet kinderachtig? Kom op zeg.

 • somporn

  Als je nog nooit in het buitenland bent geweest dan weet je niet hoe bekrompen het is in NL,voor sommige kleuters hier werd het eens tijd dat ze van het erf af durfden en dan keken ze wel anders.
  Heb eens respect voor iedereen die een grote stap durft te zetten,en GJH als de subsidie kraan dicht gaat in de EU zul je nog wel anders piepen.
  Dan zul je wel meer respect tonen voor alle pioniers die wel lef hadden en die echt ondernemen, zonder de hand op te houden en te leven van subsidies.

 • Bison

  Bekrompen jochies zoals gjh zijn van nature erg bangig uitgevallen,daarom blijven zulke by moeders pappot hangen,dat vind ie veiliger dan de wereld intrekken en zijn eigen tracks maken.
  In wezen is hij jaloers op degene die lef en ambitie hebben en probeert ze te kleineren en in de grond te trappen.,, zal niet lukken met deze jongen!!

  gjh zal altijd 'de oude knecht' blijven.

 • Mels

  Gjh,jammer genoeg zit ik in NL waar bekrompen gedachten als die van jou velen niet vreemd zijn. Hoogmoed komt voor de val.....

 • gjh

  bison ik heb het prima hier en dat is de hoofdzaak en gelukkig niet gefrusteerd als jij
  de toeslag rechten zijn net de deur uit (prima toch) vroeg nergens om en krijg ze toch !!!

 • Beheerder
  Redactie

  Beste reageerders, respecteer elkaars mening en speel op de bal en niet op de man!!
  Daarnaast graag reacties on-topic houden. Het gaat hier over stuifschade en niet over Nederland v.s. buitenland!

 • Bison

  Beheerder je hebt gelijk.
  Terug op topic.
  Die stuifschade kan de oorzaak wel zijn van een blaaskaak daar die veel te hard op zijn eigen fluit zit te blazen.
  En wie wind zaait zal storm oogsten.lol

 • jan007

  Gaat er nog iemand fietsen

 • Mels

  Nee druk met stuifschade opnemen,geen tijd te verliezen.

 • abtje

  Doe het dan binnen op de hometrainer heb je ook geen last van stuivingen:-)

 • trijnie

  Meidoornheggen om de akkers, dan waait het heel wat minder, simpel toch.....

 • abtje

  En het hek achter je kont aan dicht doen scheelt ook, toch?:-)

 • Mels

  Meidoorns pikken teveel. Jij mag het hek dicht doen treintje....

Laad alle reacties (82)

Of registreer je om te kunnen reageren.