Akkerbouw

Nieuws 1699 x bekeken 1 reactie

Noord-Duitse bietentelers drie weken later dan vorig jaar aan de zaai

Elsdorf - Met een achterstand van drie weken op vorig jaar zijn in de noordelijke helft van Duitsland de eerste bieten gezaaid. Het spits is ditmaal afgebeten door de telers in het Rijnland waar donderdag volgens de door teeltadviesbureau LIZ bijgehouden statistieken 4 procent van het areaal was ingezaaid. Elders is het rond de 1 procent.

In het werkgebied van Suiker Unie in het noordoosten was nog niets ingezaaid. LIZ verwacht van de late start op zich geen negatief effect op de opbrengstem. Doorslaggevend voor de benutting van de zonwarmte en de opbrengstontwikkeling is een vroege rijensluiting, meent het bureau.

Eén reactie

  • koestal

    het zal in Nederland ook niet veel anders zijn

Of registreer je om te kunnen reageren.