Akkerbouw

Nieuws 1327 x bekeken

Impasse in notering fritesgeschikt

Emmeloord – In een zeer vast gestemde aardappelmarkt is donderdag 4 april geen notering voor fritesgeschikt uitgebracht door de landbouwbeurs Noord- en Centraal-Nederland (LNCN) oftewel ‘Emmeloord’.

De beurscommissie kon niet tot overeenstemming komen vanwege een gebrek aan transacties. De handel was flinterdun, aldus secretaris Maas van den Heuvel. Dat zou ook moeten blijken uit het aardappel-prijsinformatiesysteem Agriprins, waarin deze week tot donderdagmiddag slechts twee rechtstreekse aankopen bij telers door de verwerkende industrie waren gemeld. Handel is er niettemin wel. De exportmarkt is voor de aardappelprijsvorming nu leidend. In Emmeloord kwam 18 tot 25 euro per 100 kilo op de borden, een plus met 1 euro ten opzichte van 28 maart.

Of registreer je om te kunnen reageren.