Akkerbouw

Nieuws

Duits aspergeseizoen laat van start

Bonn - De eerste binnenlandse asperges van dit seizoen komen in Duitsland door het vertraagde voorjaar naar verwachting pas op de markt in de week van 21 april.

Dat is afhankelijk van de regio twee tot drie weken later dan in de twee voorafgaande jaren. Dat zeggen landbouwmarktbureau AMI en de Landbouwkamer Nedersaksen.

Uit een door AMI uitgevoerde enquête onder de telers blijkt dat het areaal dit jaar iets is uitgebreid. Afgelopen jaar ging het om 19.328 hectare (exclusief het areaal 'in de wacht') waarvan 102.400 ton werd geoogst. De afzet verliep minder goed. Per huishouden werd 2,3 kilo verkocht: 12 procent minder dan in 2011. De prijzen waren daarentegen wel hoger. Volgens AMI werd gemiddeld 5,61 euro per kilo betaald door de consument.

Of registreer je om te kunnen reageren.