Akkerbouw

Nieuws 4 reacties

Commerzbank vindt prijs van mais in VS te laag

Frankfurt am Main - Handelaren op de Amerikaanse termijnmarkten schatten de graanprijzen te laag in. Dat vinden analisten van de Duitse Commerzbank.

Vooral mais wordt ondergewaardeerd. De termijncontracten voor mais die eind dit jaar aflopen worden volgens de de Commerzbank met 15 procent ondergewaardeerd.

De analisten vinden dat de handelaren te veel vertrouwen op een grote Amerikaanse maisoogst. Ze wijzen erop dat de inzaai in de VS erg traag gaat. Bovendien heeft een derde van alle landbouwgrond in de staat Iowa, de grootste maisstaat in de VS, nog steeds last van watertekort. De graanhandel vertrouwt volgens de Commerzbank te veel op andere staten waar door de vele sneeuw het watertekort van vorig jaar teniet is gedaan.

Laatste reacties

 • el

  Glazen bol?

 • fjam

  nee zakkevullers

 • Mels

  Te dure kontracten gekocht waarschijnlijk,je mag natuurlijk geen enkel risico lopen als bank......

 • W Geverink

  Idd Mels Of de mais te duur is of te goekoop hangt af van of je koopt of verkoopt. Sneeuw heb je alleen wat aan op ontdooide grond of anders voor het opvullen van irrigatie meren. Als het vocht niet naar beneden kan is de grond zo weer droog. Tuurlijk, iets is beter dan niets maar geef mij maar een voorjaarsbui.

Of registreer je om te kunnen reageren.