Akkerbouw

Nieuws 1447 x bekeken 2 reacties

'China importeert record aan mais'

Peking – Analisten verwachten dat China dit seizoen een record aan mais gaat importeren. Volgens de marktvorsers willen Chinese importeurs profiteren van de huidige prijsdaling.

Bovendien is het voorjaar in China koud en nat. Dat vertraagt de inzaai van mais, waardoor de productie terug loopt. Analisten gaan uit van een import van 6 miljoen tot 7 miljoen ton. Vorig seizoen importeerde China 5,2 miljoen ton mais.

De maisprijs zakte vorige week fors op de termijnmarkt in Chicago. Volgens het Amerikaanse ministerie van landbouw ligt er veel meer mais op voorraad in de VS dan analisten hadden verwacht. Doordat mais duur was voor de jaarwisseling, is veel minder mais verwerkt tot veevoer of ethanol. Door de nieuwe voorraadcijfers zakte de maisprijs in Chicago in één week ruim 14 procent. Zo’n sterke prijsdaling komt niet vaak voor.

China koopt steeds meer voergrondstoffen op de wereldmarkt. Het land is al de grootste importeur van sojabonen. De welvaart stijgt in China, waardoor de vleesconsumptie toeneemt. Om aan de vraag te voldoen moet het land steeds meer voer produceren.

Laatste reacties

  • bnieuwen

    Wat is een marktvorser?

  • boerrick

    Hier bestaat google dus voor ;)

    Iemand die een markt onderzoekt.

Of registreer je om te kunnen reageren.