Akkerbouw

Nieuws 2133 x bekeken 6 reacties

Akkerbouwers meer geneigd tot aanschaf trekker

Roggel – Akkerbouwers zijn dit jaar iets meer geneigd om te investeren in trekkers dan vorig jaar, zo blijkt uit een inventarisatie van onderzoeksbureau Agridirect.

Voor 2013 heeft 11,5 procent van de akkerbouwers plannen om een nieuwe of tweedehands trekker aan te schaffen. Vorig jaar was dat 9,3 procent. New Holland en John Deere blijven de meest populaire merken onder akkerbouwers. Op enige afstand volgen Case IH, Massey Ferguson en Fendt. Agridirect heeft voor het onderzoek telefonisch ruim 6.500 agrariërs benaderd met minstens 10 hectare akkerbouwgrond.

De belangstelling voor een nieuwe trekker is toegenomen van 6,3 procent in 2012 naar 7,1 procent nu. De intentie om in een tweedehands machine te investeren is met 1,4 procentpunt gestegen. Beide zijn dus evenredig gestegen.

Laatste reacties

 • hondwafwaf

  echt verrassend...

 • ed12345

  Nu NH en Case bijna het zelfde zijn en de NH vaak goedkoper is het begrijpelijk dat dat NH op de voorgrond ligt Ik zou graag de commentaren van de andere lezers weten ,maar hier in N.America is John Deere waarschijnlijk de trekker die ook na pakweg 15 jaar nog de beste restwaarde heeft

 • abtje

  @Ed, ik he vorige week een Inter Case dealer gesproken.
  Die wist te vertellen dat de Case en de New holland bijna identiek zijn. New Holland word als fighting brand ingezet, dus oliepomp met minder capaciteit, lichtere vooras, olieventieltje minder, verstralertje eraf enz, enz.

  Ga je een New Holland met dezelfde specs halen als de Steyer, dan zijn ze opeens wel even duur.

  De restwaarde is daar inherent aan.
  Probleem kan zijn als je een New Holland koopt en je later een voorlader erop wilt monteren dat je een te lichte vooras, oliepomp ed. hebt
  Dus voordat je een goedkopere trekker koopt eerst kijken wat je ermee wilt en ook in de toekomst.

 • Mels

  Waar worden die van betaald??150000euro voor een trekker en dan een inkomen van de EU krijgen. Van mij mag het maar kloppen doet het niet. Zo zie je maar Ed. Wat in 1837 begon met een ploeg is vandaag de dag nog steeds waardevast....

 • jan10

  Mels:probeer maar eens een JD vario te verkopen ,bij mij zit na 4500 uur de 3e bak er al in . Hij mag geen zwaar werk meer doen. wat een k.t kwaliteit.
  Gauw maar een NH gehaald voor het zware werk!!!

 • ACB

  Ken er nog een,die is overgestapt op challenger de JD ( bak ) kon ook het zware werk niet aan.

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.