Akkerbouw

Nieuws 685 x bekeken

Aardappelverwerking in maart toegenomen

Zoetermeer - De aardappelverwerking is in maart weer iets gegroeid ten opzichte van februari, blijkt uit de jongste, voorlopige, gegevens van het Hoofdproductschap Akkerbouw.

Een hoeveelheid van 290.600 ton consumptieaardappelen is gebruikt om er 121.000 ton frites en andere voorgebakken producten van te maken en nog eens 33.200 ton andere aardappelbereidingen. Het was 7 procent meer dan in februari, overigens een wat kortere maand. In vergelijking met maart 2012 hebben de verwerkers 22.200 ton minder verwerkt (min 8,4 procent).

Over het hele aardappelseizoen 2012/’13, gerekend van juli tot en met maart, is er een volume van 2.633.000 ton aardappel verwerkt. Dat is vrijwel gelijk aan het resultaat dat in het voorgaande seizoen is geboekt. Dat is opmerkelijk, gezien de in dit aardappelseizoen aanzienlijk hogere inkoopprijzen. Het tempo ligt echter in de tweede helft van het verwerkingsseizoen wel lager dan in de eerste maanden, toen de industrie meer verwerkte dan in voorgaande jaren.

Of registreer je om te kunnen reageren.