Akkerbouw

Nieuws 998 x bekeken 4 reacties

Zeventig mille voor bietenbladproef

Groningen - De provincie Groningen trekt 70.000 euro uit voor het Proleaf Bietenbladproject.

Doel van het project is de benutting van de suikerbietenteelt te optimaliseren, door het blad aan te wenden voor energie- en eiwitproductie. Het project is opgezet door TNO en Groningse en Drentse ondernemers.

Laatste reacties

 • agratax2

  heeft bietenblad meer waarde als grondstof dan als bodem verbeteraar? Daalt het organische stof de laatste decennia niet stapje voor stapje? Mij is altijd geleerd dat het organische stof de bodemvruchtbaarheid, het water vasthoudend vermogen positief beïnvloeden. Beter snel geld voor bietenblad en lagere opbrengsten in de toekomst terwille van de biomass economy.

 • agri2

  Stro hakselen en bietenblad afvoeren.

 • Noordam2

  zonde van het geld, bieten blad blijft op het land
  het kost al genoeg van de structuur om de bieten afgevoerd te krijgen

 • agratax2

  agri2 Goed plan om stro achter te laten, maar op termijn moet het stro er ook aan geloven en gaat het als grondstof de fabriek in om lands economie te laten groeien. Als de regenten hun zin krijgen gaat alles wat groeit en bloeit uit eindelijk de fabriek in omdat zij Heilig Geloven in de >bio bassed economy< zonder de gevolgen voor de bodem te weten en die willen ze ook niet weten. Den Haag is dol op verrassingen net als nu Dijsselbloem zegt hoe hij denkt verder te gaan met probleem banken, valt iedereen over hem heen. Ze hadden liever een wollig verhaal als er dan weer een bank dreigt te gaan komt de >verrassing< uit de hoge hoed, aandeelhouders en spaarders betalen het gelach. Beter dat je het weet, kun je je geld nog gauw onder je matras stoppen of je bankier aanspreken op zijn risico volle handelen. Zie de grond als bank waarbij de planten het rendement voorstellen. Hoe hoger het rendement hoe meer risico men loopt.

Of registreer je om te kunnen reageren.