Akkerbouw

Nieuws

Twee aanvragen voor tijdelijke vrijstellingen

Den Haag - Het Productschap Akkerbouw heeft bij het ministerie van Economische Zaken twee aanvragen ingediend om een knelpunt op te lossen middels een tijdelijke vrijstelling op basis van Artikel 38, de zogenoemde 120 dagen regeling.

Er is een vrijstelling aangevraagd voor het insecticide Perfekthion (dimethoaat) in zilveruien, eerstejaars plantuien en cichorei en voor het fungicide Retengo Plus (epoxiconazool en pyraclostrobin) in suikerbieten tegen Stemphylium. De aanvraag voor Perfekthion is afgewezen. De aanvraag voor Retengo Plus loopt nog. Deze is pas begin maart ingediend. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit moet eerst vaststellen of stempylium in bieten wel echt een knelpunt is en of de wel toegelaten fungiciden niet afdoende werken tegen stemphylium.

Of registreer je om te kunnen reageren.