Akkerbouw

Nieuws

Tijdelijke vrijstelling Agrichem Asulam 2

Wageningen - Het herbicide Agrichem Asulam 2 krijgt in 2013 een zogenoemde '120 dagen vrijstelling' omdat het in bepaalde teelten onmisbaar is.

Dat meldt het College voor de Toelating van Gewasbeschermingsmiddelen en Biociden (CTGB). Bollenbranche-organisatie KAVB, belangenorganisaties LTO Groeiservice, LTO Nederland en organisatie voor plantaardig uitgangsmateriaal Plantum hadden de vrijstelling aangevraagd, omdat de reguliere toelating van herbiciden op basis van asulam per 31 december 2012 is ingetrokken.

Asulam mag in 2013 toegepast worden in spinazie, hyacinten, tulpen, zomerbloemen, en bloemenzaad, vanaf 15 maart tot en met 13 juli. In lelies vanaf 20 april tot en met 17 augustus. In alle teelten, behalve spinazie, mag het middel twee keer worden toegepast. Asulam was tot 2013 ook toegelaten in blauw maanzaad, augurken, kruiden, boomkwekerijgewassen, cichorei en witlof, maar hiervoor geldt geen vrijstelling.

Of registreer je om te kunnen reageren.