Akkerbouw

Nieuws

Onderzoeksresultaten Waxy Girst veelbelovend

Nienstädt - De in 2008 nieuw toegelaten wintergerst Waxyma bevat met ca. 95 percent bijzonder veel Amylopectinezetmeel. Omdat deze zetmeelsoort bij talrijke industriële toepassingen nodig is, kan Waxyma gezien worden als een potentieel zeer interessante hernieuwbare grondstof. Dat zegt de Duitse veredelaar Dieckmann Seeds.

Het betreft een project waarbij teler tot en met eindgebruiker zijn betrokken. Er is onderzoek gedaan naar de voorwaarden en mogelijkheden voor een brede toepassing van de zogenoemde Waxy Girst.

Door verhoging van het duizendkorrelgewicht en de verbetering van de pelbaarheid kan de meelopbrengst verder worden verhoogd. In de teelt blijkt het zetmeelgehalte bij hoge stikstofbemesting af te nemen, het eiwitgehalte daarentegen neemt bij meer stikstof toe.

Of registreer je om te kunnen reageren.