Akkerbouw

Nieuws 1014 x bekeken laatste update:4 mrt 2013

Noord-Duitse telers allemaal over op rhizomanie-tolerante bieten

Elsdorf - Bieten die niet rhizomanie-tolerant zijn worden in Noord-Duitsland bijna niet meer geteeld. Dat valt volgens teeltadviesbureau LIZ op te maken uit de zaadbestellingen die de bietenboeren voor dit seizoen hebben geplaatst.

Alleen in het werkgebied van de fabriek van Pfeifer & Langen in Könnern in Saksen-Anhalt is nog 6 procent van het ingekochte bietenzaad niet bestand tegen de bedoelde virusaandoening. Nematodenresistente bieten zijn lang niet zo gebruikelijk. Alleen in de Rijnlandse werkgebieden (Euskirchen en Gulik) zijn ze gevraagd met een aandeel van 64 procent en 41 procent. In het Nordzucker-werkgebied is 30 procent van het zaad nematoden-resistent.

Of registreer je om te kunnen reageren.