Akkerbouw

Nieuws 4 reacties

Maisvoorraad in VS krimpt hard door grote vraag

Washington – De vraag naar mais in de VS groeit hard.

Daardoor slinken de voorraden in het snelste tempo in bijna 40 jaar, meldt financieel persbureau Bloomberg. Dat komt omdat de ethanolproducenten veel mais kopen.

Bloomberg ondervroeg 31 analisten over de maismarkt. Het persbureau concludeert dat op 1 maart 38 procent minder mais op voorraad lag dan op 1 december. Dat is de snelste daling sinds 1975. De analisten verwachten dan ook dat mais de komende maanden duurder wordt. De prijs staat weer onder druk als in september de oogst op het noordelijk halfrond begint.

Vooral ethanolproducenten in de VS kopen weer veel mais. Volgens Bloomberg is de productie van ethanol interessanter geworden door de stijging van de olieprijs in december en januari.

Laatste reacties

 • denker123

  Er is weinig export van mais in de V.S.en de mais moet toch plaats maken voor de nieuwe oogst.dan maar nuttelose ethanol maken om de maisprijs hoog te houden.

 • Bison

  Hogere maisprijs verwacht!,goed voor corn telers but hell voor de feedlot industrie en nog meer hell voor de beef en bison ranchers die onderaan in de food chain zitten,..hmm,..zal alvast maar een gaatje bij maken in de buikriem want the gesp pin staat al in het laatste!

 • jan10

  Goed nieuws, de graanprijs is nog steeds laag achtig.
  Mag best wel een dubb of 1-2 bij per kg.
  Denker ,het verschil tussen te veel of te weinig is mAAR een heel klein beetje,ik heb liever dat er altijd een iets te kort is.
  Bison:volgens mij heb jij een broekriem van 2 meter na zo n lange winter ,kan dus best wat af. Ha ha ha .

 • jan lul

  mais zat in the usa50%meer dan gedacht 350 miljoen bushel meer prys zaktmet 6%%in i dag prys is met 30%gezaktde laatste 6 maand soya zelfde verhaal

Of registreer je om te kunnen reageren.