Akkerbouw

Nieuws 2 reacties

Hempflax zoekt financiers voor hennepteelt in Roemenië

Oude Pekela - De Nederlandse hennepverwerker Hempflax wil in Roemenië op een landbouwbedrijf van 1.000 hectare hennep telen. Het bedrijf moet worden gekocht met hulp van Nederlandse investeerders. Het project, waarbij Hempflax samenwerkt met het Duitse ingenieursbureau APC Kamphorst, gaat 3,5 miljoen euro kosten.

Daarvan moet 2,5 miljoen euro worden opgebracht door Nederlandse investeerders; 1 miljoen euro moet worden gefinancierd door een bank. Vorig jaar zijn proefvelden aangelegd in Roemenië. Dat was zo succesvol dat Hempflax nu hennep wil gaan telen in Roemenië.

Hempflax heeft eerder laten weten het areaal hennep te willen uitbreiden. Door de concurrerende tarweprijs is het echter moeilijk om groei van het areaal in Nederland te realiseren.

Laatste reacties

  • av

    wat zou dat opbrengen per ha dan?

  • ed12345

    Nou begin ik het te snappen Ciolos is een hennep roker

Of registreer je om te kunnen reageren.