Akkerbouw

Nieuws 7 reacties

Graanoverschot Duitsland gegroeid ondanks bio-energieproductie en kleine oogst

Berlijn - Het graanoverschot van Duitsland is vorig jaar gegroeid, ondanks de relatief kleine oogst en de productie van bio-energie. Dat constateert de Agentur für Erneuerbare Energien (AEE) aan de hand van cijfers van het Statistische Bundesamt.

Duitsland exporteerde uitgaande daarvan 9,8 miljoen ton en importeerde 8,2 miljoen ton. Het daaruit resulterende exportoverschot van 1,6 miljoen ton was was 0,6 miljoen groter dan in het voorafgaande jaar, aldus het agentschap, dat daaruit de conclusie trekt dat het teeltpotentieel toereikend is voor zowel 'tafel, trog als tank'. De energiegewassenteelt is vorig jaar uitgebreid naar 2,1 miljoen hectare ofwel 12 procent van het landbouwareaal.

Laatste reacties

 • denker123

  12% van het Duitse landbouwareaal wordt gebruikt voor gewassen voor energieteelt.Hoeveel procent is dit van de totale Duitse energie,en hoeveel is het netto percentage energie na aftrek van de fossiele energie die nodig om dit te produceren.? ,ook de meststoffen die uitspoelen .Is het dan nog de moeite waard ??? Of is het alleen nodig om het Duitse graanoverschot weg te werken

 • Mels

  Daarom krijgen we nu dus de verplichte vergroening. Ciolos had beter ff met Merkel in een gesprekje kunnen vertellen dat ze daar wat aan moeten doen.

 • Coanma

  Dit keer is een overschot, wat als dat in volgende jaren niet zo is..?

 • bertes

  elk jaar houd de EG politiek ons voor de gek. dat er tekorten deigen.
  dan vliegt de prijs omhoog. en dan gaat europa de granen in de export gooien.

 • ed12345

  Sorry maar als ik het lees zie ik alleen dat er meer is geexporteerd als importeerd en niet dat het ergens in de opslag ligt nou voor mij is dit alleen maar goed zolang er kopers zijn .Ik kan de negatieve kant niet zien

 • denker123

  De gevolgen van veel import en export zijn wel dat er veel meer kans is op alfatoxine besmetting zoals nu,dit is bij veel voedsel schandalen zo.Een slecht paard moest vroeger ook verder weg verkocht worden.De Duitsers konden beter hun eigen tarwe in mengvoer verwerken .

 • ed12345

  Denker 123 de graanhandel is al ruim 2500 jaar oud of waarschijnlijk nog ouder de Cartagers deden het al
  natuurlijk moet er goede controle op de kwaliteit zijn maar je zou de hollanders toch ook niet alleen voor eigen gebruik piepers willen laten verbouwen of al hun eigen kaas opeten Handel moet er zijn ,hoe wil je b.v. Egypte hun eigen graan laten verbouwen Als er geen uitvoer was zou de NL landbouw er beroerd voor staan

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.