Akkerbouw

Nieuws

Dacom sluit zich aan bij Crop-R

Emmen – Adviesbureau Dacom heeft zich aangesloten bij het open datanetwerk Crop-R, dat teeltinformatie toegankelijk maakt voor de agrarische sector. Uitwisseling van data, kennis en ervaring wordt via dit netwerk versneld uitgewisseld.

In Crop-R is het voor Dacom mogelijk om een nieuwe generatie adviesmodules te maken. Voor dit teeltseizoen wordt de phytophthora- en irrigatie-applicatie in een nieuwe stijl online gemaakt en tevens beschikbaar voor de smartphone.

"Geo-functionaliteit ontwikkelt heel snel", zegt Louis Nannes van Dacom. "De sector maakt hierin grote stappen, het is bijna standaard. Ondernemers willen snel worden geïnformeerd met korte berichten en afbeeldingen."

In Crop-R blijft de teler eigenaar van zijn teeltdata en bepaalt hij via een veilig autorisatiesysteem welke geabonneerde partij toegang krijgt tot welke gegevens. Hiermee kan hij het productieniveau, de kwaliteit, het rendement en de voedselveiligheid verhogen.

Of registreer je om te kunnen reageren.