Akkerbouw

Nieuws 3 reacties

Britten poten nauwelijks aardappelen

Londen – Britse aardappeltelers hebben tot op heden amper 3.000 hectare kunnen poten. In de beide voorafgaande jaren was dat rond deze tijd ruim vijf keer zo veel.

Dat meldt het aardappelschap Potato Council in zijn weekoverzicht. In het grootste deel van het land is het poten onmogelijk door het koude en natte weer, waarbij de grond vaak ook overdekt is met een laag sneeuw. In het zuidwesten van Engeland is juist de overvloedige regenval van de laatste weken de spelbreker.

Potato Council meldt verder dat Groot-Brittannië dit seizoen tot eind januari 381.700 ton consumptie-aardappelen heeft ingevoerd. Dat is bijna vier keer zo veel als vorig jaar, wat wordt veroorzaakt door het rampzalig verlopen groeiseizoen. Tegelijk slaagden de Britten er nog wel in 102.800 ton aan consumptie-aardappelen te exporteren, wat ruim 17.000 ton minder is dan in 2011. Verder is aan pootgoed 11.500 ton uit het buitenland gehaald vergeleken bij 9.000 ton een jaar eerder. De uitvoer aan verwerkte aardappelproducten ligt met 942.100 ton op vrijwel hetzelfde niveau op jaarbasis.

Laatste reacties

 • aqwzsx12

  wordt een echte thriller!!

 • agratax2

  Las gister op een bord uit het verleden; 'Maart bar en guur in de winter een volle schuur. Dus laten we nu nog niet jammeren over een mislukt jaar, maar ons vasthouden aan deze eeuwen oude boeren wijsheid.

 • Sjaak

  Ken er nog eentje...
  Een droge maart is goud waard, als het in april maar regenen wil....

Of registreer je om te kunnen reageren.