Akkerbouw

Nieuws 491 x bekeken

Bauernverband: niet veel uitwintering

Berlijn - Uitwinteringsproblemen zoals vorig jaar doen zich dit jaar in Duitsland in de akkerbouw niet voor. Daarvan gaat het Deutsche Bauernverband (DBV) uit.

Wintergraan en winterkoolzaad lagen in de vorstperiodes onder sneeuw en zijn daardoor van uitdroging gevrijwaard gebleven, aldus de bond.

Het is niet uitgesloten dat er onder ijslagen schade is ontstaan als gevolg van zuurstofgebrek, maar dat kan nu nog niet worden vastgesteld. Probleem is wel dat het wegens het vertraagde begin van het groeiseizoen tot een grote werkdruk komt op de bedrijven, omdat alle voorbereidende zaken zoals bemesting en zaaien van de verschillende zomergewassen in één keer moeten worden gedaan. Duitse meteorologen constateren dat het groeiseizoen dit jaar drie weken achter loopt op het gemiddelde.

Of registreer je om te kunnen reageren.