Akkerbouw

Nieuws 1087 x bekeken

Aardappelhandel doet ook na evaluatie niet mee aan Agriprins

Den Haag - De aardappelhandel gaat niet meedoen aan het prijsinformatiesysteem Agriprins. Ondanks dat de telers die hebben meegedaan aan de testfase, in de evaluatie aangeven de inbreng van de handel te missen.

De Nederlandse Aardappel Organisatie (NAO) heeft het evaluatierapport besproken, zegt voorzitter Kees van Arendonk. “De NAO ziet geen aanleiding haar standpunt te veranderen. Er is onder haar leden/handelaren geen draagvlak.”
Agriprins is een online prijsinformatiesysteem voor consumptieaardappelen, dat wordt beheerd door het Productschap Akkerbouw. Het is ontwikkeld in opdracht van een stuurgroep met LTO-Akkerbouw, NAV, beursvereniging LNCN en de Vereniging voor de Aardappelverwerkende Industrie (VAVI). Het systeem is door 250 telers getest tussen februari 2012 en februari dit jaar en wordt gevoed met transacties van de vier grote aardappelverwerkers. In het pas verschenen evaluatierapport staat dat telers en verwerkers positief zijn over Agriprins. Beide groepen betreuren het dat de handel niet meedoet aan het systeem.

Of registreer je om te kunnen reageren.