Akkerbouw

Nieuws 4 reacties

VS teelt minder mais en soja

Washington – De akkerbouwers in de VS telen dit seizoen meer tarwe en sorghum en minder mais en sojabonen. Dat verwacht het ministerie van landbouw (USDA), meldt analistensite Agrimoney.

Het totale areaal graan en sojabonen komt op 103 miljoen hectare, iets minder dan vorig jaar.

Volgens het USDA reageren de telers op de stabiel hoge tarweprijzen en de zakkende mais- en sojaprijzen.

Het areaal sojabonen komt volgens het USDA op 30,8 miljoen hectare. Dat is 486.000 hectare minder dan vorig jaar. Bij een gemiddelde hectareopbrengst produceert de VS volgend seizoen 90,7 miljoen ton sojabonen. Dat is 11 procent meer dan dit seizoen.

Het maisareaal krimpt bijna 500.000 hectare naar 38,9 miljoen hectare. Bij een gemiddelde opbrengst komt de productie op 366 miljoen ton mais. Dat is 35 procent meer dan vorig jaar. Toen vielen de oogsten van mais en soja tegen door droogte. Het USDA schat het maisareaal kleiner in dan andere analisten die op zo’n 40 miljoen hectare uitkomen.

Het areaal sorghum groeit 324.000 naar bijna 3 miljoen hectare. Het tarweareaal komt op 23,3 miljoen hectare, het grootste in 4 jaar.

Laatste reacties

 • el

  Ze zijn nog niet eens begonen met zaaien. Dit is een manier om de beursnotering proberen te beinvloeden ,paniekzaaien en proberen de prijsdaling te stoppen.

 • peter85

  Ik vind dit wel vreemd, las gister op een duitse Website precies het omgekeerde. Meer mais en minder tarwe.

 • b.brink1

  De nieuwe speculaties beginnen dit jaar wel heel vroeg, kom op jongens de druk moet hoog blijven nu het lijkt dat de prijs weer naar een 'normaler' niveau dreigt te zakken, het gaat tenslotte niet om de wereldbevolking, maar om handje vol van jongens die hun eigen zakken willen vullen.

 • j+n roosendaal

  Natuurlijk kan je voorverkopen als je denkt dat de prijzen verder kelderen

Of registreer je om te kunnen reageren.