Akkerbouw

Nieuws 1117 x bekeken 3 reacties

Straf voor Nederlandse aardappelactivisten

Dendermonde - Twee Nederlandse en negen Belgische milieuactivisten zijn dinsdag voor de rechtbank in het Belgische Dendermonde veroordeeld omdat zij een proefveld aardappelen hadden vernield.

De leden van de organisatie Field Liberation Movement kregen conform de eis 6 tot 8 maanden cel. Voor de Nederlanders en vier Belgen is de straf voorwaardelijk.

Een advocate van de activisten zei "geschokt" te zijn over het vonnis, omdat het een politieke actie "criminaliseert". De veroordeelden waren onder meer vervolgd wegens bendevorming.

De activisten bestormden eind mei 2011 een wetenschappelijk proefveld met genetisch gewijzigde aardappelen in Wetteren bij Gent. Ze klommen over de hekken en rukten aardappelplanten uit. Daarbij is geweld gebruikt, stelde de rechtbank.

De aangeklaagden waren niet aanwezig bij de uitspraak. Zij kondigden al aan in verzet te gaan om een nieuw proces af te dwingen. Hun beweging strijdt voor duurzame landbouw.

Laatste reacties

  • ed12345

    Ik ben blij dat ze straf gekregen hebben .De zaak bij een ander vernielen kan niet toegestaan worden

  • jp.bierema

    Nu de plofkipactivisten nog, want ook die proberen een hele sector in de vernieling te helpen.

  • joannes

    De advocate van de aktivisten is ¨geschokt¨ omdat het een (zelfbenoemde) politieke aktie criminaliseerd! Wie kan me uitleggen wanneer een politieke aktie boven de wetten tav huisvredebreuk, inbraak, roof,vernieling, belediging, enz,enz, staat? En wanneer is een aktie ¨politiek¨en niet gewoon een overtreding op ........ ? Volgens mij is die advocate ook een anarchiste die, in dat ander systeem, de rechtsorder, rechten claimt die er niet zijn! Dat men hier tijd en belasting geld aan besteedt, is de luxe waar we, als gemeenschap, langzaam aan kapot gaan.

Of registreer je om te kunnen reageren.