Akkerbouw

Nieuws 1819 x bekeken

SG verlaagt tarweprognose EU

Parijs - Het Franse marktbureau Stratégie Grains (SG) verlaagt de tarweprognose voor de EU. Volgens SG gaat het Verenigd Koninkrijk minder tarwe produceren. Daar is door het natte najaar minder wintertarwe gezaaid.

De EU is de grootste tarweproducent in de wereld. SG verwacht een oogst van 132,2 miljoen ton zachte tarwe. Dat is 1,1 miljoen ton minder dan in de vorige prognose. Ook de Franse productie is verlaagd. Dat komt volgens SG door een verschuiving naar andere gewassen. Het Franse ministerie van landbouw gaat echter uit van een groei van het wintertarweareaal met 20.000 naar 4,98 miljoen hectare. Dat is 3,1 procent meer dan vorig seizoen.

SG gaat uit van een grotere productie van gerst in de EU van 55,1 miljoen ton. De maisoogst komt op 65,5 miljoen ton. De totale graanoogst in de EU is geschat op 292,7 miljoen ton. Dat is 5,7 procent meer dan vorig jaar.

Of registreer je om te kunnen reageren.