Akkerbouw

Nieuws 1860 x bekeken

Prijzen op Duitse tafelaardappelmarkt opwaarts

Hannover - De Duitse telersprijzen van tafelaardappels zijn deze week voor het eerst sinds maanden duidelijk gestegen. Volgens de Landbouwkamer Nedersaksen wordt nu tussen de 17 en 19 euro per 100 kilo vrij pakbedrijf genoteerd.

Landbouwmarktbureau AMI ziet een gemiddeld prijsniveau van 17,50 euro met een stijgende tendens. De vraag naar aardappelen van hoge kwaliteit neemt toe terwijl de gedrukte stemming aan de termijnmarkt voor fritesaardappelen op de tafelmarkt geen negatieve invloed blijkt te hebben. Wel komen de prijzen op deze markten nu snel dichter bij elkaar in de buurt. Een overaanbod acht de Landbouwkamer de komende weken onwaarschijnlijk.

De vijfde editie van Ondernemen in de varkenshouderij op 4 oktober 2018 staat geheel in het teken van innovatief ondernemen. Kom ook!

Of registreer je om te kunnen reageren.