Akkerbouw

Nieuws 1133 x bekeken 4 reacties

PPO wil bodemkwaliteitsplan ontwikkelen

Lelystad - PPO-onderzoeker Leendert Molendijk pleit voor het ontwikkelen van een bodemkwaliteitsplan, TerraDecide. Bodemkwaliteit en -gezondheid is van veel factoren afhankelijk die ook invloed op elkaar hebben.

Het doel is om tot een programma te komen dat de gevolgen doorrekent van alle handelingen die effect hebben op de bodemkwaliteit binnen het hele bouwplan.

Laatste reacties

 • agratax2

  Lijkt me zeer interessant en ben benieuw of er nog verrassingen uit komen. Zaken die we nog niet weten of zaken die we al vermoed hadden gezien de ervaring van vele eeuwen landbouw bedrijven. Een computer kan helaas nog niet meer dan wij, alleen hij is sneller en wordt niet afgeleid van zijn opdracht.

 • joannes

  Een soort waardering waamee productie waarde en millieu waarde wordt gemeten met criteria die gestandaardiseerd zijn lijkt interessant en mogelijke een nieuw instrument voor al die welles nietes discussies van groepen, die hun eigen vage standaards gebruiken.

 • minasblunders1

  Weer zo'n club die voor veel geld het wiel opnieuw gaat uitvinden. En dat terwijl het zó simpel is...

 • palmkes55

  Stimuleer gebruik van stalmest en alles is opgelost.

Of registreer je om te kunnen reageren.