Akkerbouw

Nieuws 1 reactie

Inzaai zomergraan rond Zwarte Zee vroeg van start

Astana - Het voorjaar is vroeg begonnen in de landen rond de Zwarte Zee. Volgens marktbureau UkrAgroConsult is tot en met vorige week al 15.000 hectare graan gezaaid in Oekraïne.

Ook in de Russische zuidwestelijke regio Stavropol zijn de eerste zaaimachines al op het land gesignaleerd. In het zuiden van Kazachstan is inmiddels 3.000 hectare graan gezaaid. Volgens UkrAgroConsult is de inzaai van zomergraan veel eerder begonnen dan vorig jaar.

Eén reactie

  • ed12345

    Dit is een storm in een glas water. Kazachstan waar de grootste boer over een miljoen ha zaait dan herry maken over 3000ha tjes en als ik het goed begrepen heb ligt de gemiddelde opbrengst zo rond de 2 ton ha In de Oekraine zijn zaaimachines gesignaleerd; het is wel vroeg als ze er over pak weg twee weken
    1 miljoen ha in hebben zitten wordt het een ander verhaal

Of registreer je om te kunnen reageren.