Akkerbouw

Nieuws 1146 x bekeken 3 reacties

Groter graanverbruik met helft Chinezen in stad

Peking – Iets meer dan de helft van de Chinezen woont tegenwoordig in de stad. Daardoor stijgt het verbruik van graan en soja. Hoewel de graanproductie in China al negen jaar achter elkaar stijgt, gaat het verbruik nog harder omhoog.

Dat meldt USSEC, de Amerikaanse branchevereniging voor de sojasector. Volgens USSEC woonde eind vorig jaar 52,57 procent van de mensen in China in een stad.

Vorig jaar zijn in China zo’n 21 miljoen boeren naar de stad getrokken, zegt Chen Xiwen, adjunct-directeur van de Leading Group on Rural Work van het Centraal Comité van de Communistische Partij. Daardoor verandert hun voedingspatroon, zegt hij. “Mensen in de stad eten meer vlees en eieren.” Chen waarschuwt dat de urbanisatie in China wordt afgeremd als de voedselproductie niet verbetert.

China importeerde afgelopen seizoen 23 miljoen ton Amerikaanse sojabonen, stelt USSEC. “Het gros van de soja wordt in China gebruikt als veevoer. Het verbruik van soja steeg tussen 1990 en 2012 met een factor 50 van 1 miljoen ton naar ruim 50 miljoen ton. Van 2000 tot 2012 steeg de productie van varkensvlees met 14,94 miljoen ton en die van kip met 4,46 miljoen ton.”

Laatste reacties

  • ed12345

    Stel je even voor vorig jaar EEN EN TWINTIG MILJOEN BOEREN NAAR DE STAD GETROKKEN dat zijn getallen daar kan mijn westerse hoofdje niet bij

  • vraagteken

    als je met 1 koe, 2 varkens, 3 kippen, jezelf al boer mag noemen dan snap ik dit wel

  • rickert

    DAT ZIJN DAN WEL 21.000.000 KOEIEN 42.000.000 VARKENS EN 63.000.000 KIPPEN

Of registreer je om te kunnen reageren.