Akkerbouw

Nieuws 1305 x bekeken 1 reactie

Grote piek uienexport medio januari

Den Haag – De uienexport is volgens insiders momenteel matig, met als gevolg rustige marktstemming, maar in de derde week van januari is een weektotaal van ruim 29.800 ton uitgevoerd, volgens de meest recente gegevens van het productschap tuinbouw (KCB). Dat is nog niet eerder voorgekomen.

Van de uien ging in week 3 liefst 10.400 ton naar Senegal, dat inmiddels de grenzen heeft gesloten voor buitenlands product. Ook Ivoorkust nam veel Nederlandse uien af, ruim 6.000 ton. Van de Europese bestemmingen waren alleen België (1.800 ton) en het Verenigd Koninkrijk (2.000 ton) klanten met flinke vraag. Daarnaast ging er voor het eerst sinds oktober weer een forse hoeveelheid (1.350 ton) naar Brazilië.

Eén reactie

  • aqwzsx12

    er mag nog zo'n piek komen!

Of registreer je om te kunnen reageren.