Akkerbouw

Nieuws 3 reacties

FAO: wereld krijgt meer tarwe beschikbaar

Rome – De wereld krijgt in het nieuwe graanseizoen 2013/2014 de beschikking over meer tarwe. De wereldvoedselorganisatie FAO schrijft dat toe aan een groei van het areaal wintertarwe in de EU.

De FAO schat dat het areaal wintertarwe in de EU met 4 tot 5 procent is gegroeid, ondanks de moeilijke zaaiomstandigheden in West-Europa vanwege de regen. “Bovendien lijkt het erop dat veel tarwe goed de winter uitkomt.”

Volgens de FAO blijft het areaal wintertarwe in Rusland en Oekraïne vrij stabiel. “Ook heeft de tarwe daar genoeg vocht beschikbaar, behalve in Zuid-Rusland”, meldt de FAO op de site. “Ook China gaat veel tarwe oogsten. Het verhogen van de minimumprijs heeft telers aangezet het areaal te vergroten. Ook India blijft veel tarwe telen. Alleen voor de VS verwachten we een kleinere tarweproductie door droogte.”

De EU is de grootste tarweproducent, gevolgd door China, India en de VS. Andere analistenbureaus gaan uit van een kleinere areaalgroei in de EU. Stratégie Grains verwacht een groei van 3,1 procent van het totale tarweareaal. De International Grains Council gaat uit van 3,2 procent.

Laatste reacties

 • huisverkoop

  weer een politiek verhaal

 • haverboer1

  denk maar niet dat er 1 graankorrel uit china op de wereldmarkt komt, dat hebben ze zelf hard nodig. dit is weer een mooi verhaal om de prijs naar beneden te praten.

 • ed12345

  Haverboer dan kan wel maar ze kopen dan wel minder op de wereld markt
  Maar hou de chinezen maar eens in de gaten het is het enige grote land dat enorme hoeveelheden koopt om ze later weer af te zeggen wat tot gevolg heeft dat de prijs scherp zakt en dan weer terug koopt voor een lagere prijs

Of registreer je om te kunnen reageren.