Akkerbouw

Nieuws

Emsland Group versterkt aardappelveredelingspoot

Emlichheim - Aardappelzetmeel- en aardapelveredelingsconcern Emsland Group lijft het bedrijf Mecklenburger Kartoffelveredlung in. Per 1 juli dit jaar moet het integratieproces zijn voltooid. Het in Hagenow gevestigde bedrijf gaat dan verder onder de naam Emsland Food.

Emsland had per begin van het boekjaar 2012/2013 al een meerderheidsbelang in de 250 mensen werk biedende aardappelveredelaar in het noordoosten van Duitsland en neemt nu tevens het resterende belang over. De leveranciers krijgen van Emsland het aanbod de relatie voort te zetten als aandeelhouders van het nieuwe moederconcern.

Emsland-Stärke is de zetmeelpoot van de Emsland Group, die is gevestigd in Emlichheim in Nedersaksen. Het concern mikt met de uitbreiding van de voedingsactiviteiten op een verbreding van de zakelijke basis.

Of registreer je om te kunnen reageren.